Charlotte-Schrama

Over mijzelf | Klassiek Homeopaat Charlotte Schrama

Een brug slaan tussen de reguliere medische zorg en de klassieke homeopathie is wat ik als homeopaat belangrijk vind. Door samen te werken kunnen we zoveel meer bereiken! Daarbij staan de belangen van u als patiënt altijd voorop: het gaat erom dat u optimaal resultaat bereikt.

Mijn motivatie om als homeopaat te werken komt voort uit mijn eigen medische voorgeschiedenis. Ik weet namelijk hoe het is om jaren met klachten rond te lopen waarbij het lijkt dat er niets aan gedaan kan worden. Op 15-jarige leeftijd kreeg ik epilepsie. Met reguliere medicijnen werden mijn klachten onderdrukt en over genezing werd niet gesproken.

Van de bijwerkingen van de medicatie had ik veel last: regelmatig was ik moe, futloos, zwak en had ik onverklaarbare hoofdpijnen. Mijn behandelend arts kon mij hierbij niet helpen en verwees mij door naar een collega. Al snel merkte ik dat er voor elke klacht wel een ander middel te vinden was. Het symptoom werd wel bestreden maar algehele genezing bleef uit.

Omdat ik aanvoelde dat het ook anders kon, begon ik aan mijn zoektocht naar alternatieve behandelingen die ik vond in de klassieke homeopathie.

Al snel merkte ik dat er voor elke klacht
wel een ander middel te vinden was.

Door een homeopathische behandeling genas ik en hoefde ik uiteindelijk geen reguliere medicatie meer te gebruiken. Diep onder de indruk van de enorme energetische kracht van homeopathische remedies nam ik het besluit Klassieke Homeopathie te gaan studeren en andere mensen te helpen zoals ook ik zelf geholpen was.

Ik heb daarop de 5-jarige opleiding tot Klassiek Homeopaat gevolgd aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen te Arnhem. Deze opleiding heb ik met succes afgerond. Tijdens mijn studie tot Klassiek Homeopaat leerde ik met behulp van mijn levenservaring, intuïtie en kennis alle gebieden van het leven – het fysieke, geestelijke en emotionele – met elkaar te verbinden.

Zodoende leerde ik niet alleen naar de ziekte zelf te kijken. Ik leerde met compassie te kijken en te luisteren naar de mens die tegenover mij zit; naar zijn geschiedenis, de samenhang en het bijzondere van zijn klachten. Iets wat ik met veel plezier doe. Luisteren naar een nieuwe patiënt tijdens het consult is alsof we beginnen met een blanco bladzijde.

Langzaam ontstaat er een tekening van een uniek mens en kan ik ZORG OP MAAT bieden. Tijdens mijn werk ben ik volhardend en wil ik begrijpen wat maakte dat u uit balans raakte. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat iemand de tijd neemt om uw verhaal in kaart te brengen, te onderzoeken om zodoende het best passende homeopathisch middel voor te schrijven.

Telkens weer krijgen mijn patiënten en ik bevestigd welke enorme energetische kracht de homeopathische remedies in zich hebben. Naast mijn werk als Klassiek Homeopaat te Leiden ben ik ook werkzaam als Adviseur bij Kentalis.

Werkzaamheden

logo-homeopathie-schrama

Homeopathie Schrama

Klassiek Homeopaat

logo_Kentalis

Kentalis

Adviseur

Ervaring

1981
studie uren
98
Casussen
945
Koppen thee
6
Jaar ervaring

Certificering

Contact