voor-wie-dient-homeopathie

Voor wie werkt homeopathie?

Als homeopaat behandel ik mensen van jong tot oud met uiteenlopende klachten. Deze klachten kunnen variëren van “gewone” veel voorkomende klachten (zoals een verstopte neus of vermoeidheid) tot chronische en specialistische klachten (zoals epilepsie, reuma, MS, allergieën of psychische klachten zoals langdurig verdriet, burn-out of stemmingswisselingen).

Homeopathie kan over het algemeen succesvol worden toegepast, zolang de ziekte of de klachten nog in een omkeerbaar stadium zijn. Wanneer er dus nog geen onomkeerbare weefselbeschadiging heeft plaats gevonden.

De mogelijkheden bij onomkeerbare ziekten, zoals kanker, zijn beperkt en des te beperkter naarmate het ziekteproces verder is voortgeschreden.
Homeopathie kan dan wel ingezet worden om pijnklachten te bestrijden of het algemene welbevinden te vergroten.

Homeopathie kan worden ingezet om pijnklachten te

bestrijden of het algemene welbevinden te vergroten.

Naast volwassenen komen er ook veel kinderen naar mijn praktijk. Denk hierbij aan leer- en gedragsproblemen, angsten, astma, verkoudheden, oorontsteking en darmkrampjes.  Als moeder heb ik daar speciale feeling mee.  Kinderen, die in de regel een hoge vitaliteit hebben, reageren meestal goed en snel op homeopathie.

Ook tijdens de zwangerschap (en daarna) kan met homeopathie veel bereikt worden. Met een homeopathische behandeling kan op natuurlijke wijze de gezondheid van de moeder en het nog ongeboren kind gestimuleerd worden. Een reguliere en een homeopathische behandeling gaan vaak heel goed samen! Een gebroken been kan bijvoorbeeld worden gezet in het ziekenhuis en het genezingsproces kan worden bevorderd met een homeopathisch middel.

Reguliere medicijnen kunnen naast de homeopathische middelen gewoon worden ingenomen. De dosering van het homeopathisch geneesmiddel zal ik hierop afstemmen. In principe kan iedereen bij mij terecht. Indien nodig verwijs ik naar andere disciplines en uw huisarts. Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig.

U kunt mij gewoon bellen voor een afspraak of meer informatie. Bent u geïnteresseerd? Bel dan gerust, ik sta u graag te woord.

Contact